وقتی خوراک با مایکروویو صحیح میکنید غذای عالی و جا افتادهای نمقیمت هودیشود؟ مایکروویو خانه آلوده شده و نمیدانید چطور تمیزش کنید؟ هنوز این دستگاه را ندارید و نمیدانید با مایکروفر چه فرقی داراست یا این که اسم صحیح آن چه چیزی است و ماکروویو می بایست تلفظش نمائید یا این که مایکروویو؟ لیوان جم سرا برای شما نکات , توصیهها و دانستنیهایی در این باره را جمع آوری نموده است که بعداز مطالعه آنها به پاسخ تقریبا قابل قبولی خواهید رسید .
تصویر نکات دارای اهمیت استعمال از مایکروویو
نخستین از تمامی می بایست بدانید مایکروویو با ماکروویو تفاوت داراست . مایکرو پسوندی برای ریز و کوچک بودن است و ماکرو بر عکس آن : پسوندی برای بزرگ بودن . مایکروویو یعنی امواج ریزی که دارنده فرکانس بالا و ارتفاع موج کم است , در حالی که ماکروویو عکس آن است . از طرف دیگر , مایکروفر نیز با مایکروویو متعدد است . مایکروفر در واقع اجاقی است که در آن از امواج مغناطیسی خبری نیست و برای گرم شدن و پخت مواد غذایی مستقیما از حرارت به کارگیری میگردد خیر از امواج . پس درین زمینهٔ یگانه , به کار گیری از لغات مایکرو , مایکروفر و مایکروویو کلماتی صحت دارد و همینطور نمی توان به جای مایکروویو اعلامکرد مایکروفر , یا این که بالعکس .
تمرکز کنیم بر زمینه این متن : مایکروویو! امواج آن الکترومغناطیسی است ; امواجی رادیویی با فرکانس زیاد بالا که هر چه فرکانس تشعشع بالاتر رود , ارتفاع موج آن کمتر میشود و به همین منظور به آن «مایکروویو» یعنی امواج کوتاه میگویند . اشعه مادون قرمزرنگ و ماوراء بنفش و X نیز از امواج الکترومغناطیسی میباشند ولی ارتفاع موج آنها چه بسا از امواج مایکروویو نیز کوتاهتر است . این امواج احتمال دارد در برخورد با یک ماده , منعکس , منتشر یا این که جذب شود . مواد فلزی این امواج را به طور کامل منعکس می نمایند . اکثر وقت ها مواد غیرفلزی نظیر شیشه و پلاستیک امواج را از خویش عبور میدهند و موادی که روان آب میباشند مثل غذاها و چه بسا بشر , انرژی این امواج را جذب میکنند. اگر سرعت جذب انرژی یک ماده بیش از سرعت از دست دادن آن باشد، دمای آن ماده بالا میرود.
اما گر غذایتان خوب نمیشود مشکل از مایکروویو نیست بلکه مشکل از نکتههایی است که نمیدانید. لازمهٔ آشپزی خوب با مایکروویو و استفاده و تمیز کردن آن، دانستن همین نکتههاست. برخی از این نکات را بخوانید:
- با توجه به اینکه قطعات نازک سریعتر از قطعات ضخیم میپزند، توصیه میشود قطعات ناهمگون به نحوی در مایکرویو قرار گیرند که بخش ضخیم قطعه به سمت خارج سینی گردان و بخش نازک به سمت داخل باشد. بدین ترتیب، انرژی امواج مایکروویو، بیشتر روی کنارههای محفظه پخت متمرکز میشود. به طور مثال رانهای مرغ را به نحوی قرار دهید که قسمت نازک آن به سمت داخل سینی گردان و قسمت ضخیم آن به سمت خارج باشد.
- با توجه به اینکه مواد غذایی به طور طبیعی برای گرم کردن یا طبخ آب کافی دارند تنها مقدار کمی آب اضافه کنید. این امر زمان پخت را کاهش داده، ویتامینها و مواد معدنی مواد غذایی را حفظ میکند.
- برای یخزدایی مواد غذایی نگهداری شده در فریزر، از قابلیت یخ زدایی اتوماتیک مایکروویو خود استفاده کنید. اگر مواد غذایی در یک یخچال برفکدار منجمد شدهاند ابتدا برفک رویه خارجی را با یک برس پاک کنید. برای ترکیب اصلی غذا (مثل گوشت و ماهی) در دو مرحله عمل کنید. به طور مثال اگر میخواهید عمل یخزدایی را در ۶ دقیقه انجام دهید، مایکروویو را ابتدا برای ۳ دقیقه برنامه ریزی کنید و بعد از زیر و رو کردن قطعه دوباره روند یخزدایی را پی بگیرید کنید.
تصویر نکات دارای اهمیت استعمال از مایکروویو
نخستین از تمامی می بایست بدانید مایکروویو با ماکروویو تفاوت داراست . مایکرو پسوندی برای ریز و کوچک بودن است و ماکرو بر عکس آن : پسوندی برای بزرگ بودن . مایکروویو یعنی امواج ریزی که دارنده فرکانس بالا و ارتفاع موج کم است , در حالی که ماکروویو عکس آن است . از طرف دیگر , مایکروفر نیز با مایکروویو متعدد است . مایکروفر در واقع اجاقی است که در آن از امواج مغناطیسی خبری نیست و برای گرم شدن و پخت مواد غذایی مستقیما از حرارت به کارگیری میگردد خیر از امواج . پس درین زمینهٔ یگانه , به کار گیری از لغات مایکرو , مایکروفر و مایکروویو کلماتی صحت دارد و همینطور نمی توان به جای مایکروویو اعلامکرد مایکروفر , یا این که بالعکس .
تمرکز کنیم بر زمینه این متن : مایکروویو! امواج آن الکترومغناطیسی است ; امواجی رادیویی با فرکانس زیاد بالا که هر چه فرکانس تشعشع بالاتر رود , ارتفاع موج آن کمتر میشود و به همین منظور به آن «مایکروویو» یعنی امواج کوتاه میگویند . اشعه مادون قرمزرنگ و ماوراء بنفش و X نیز از امواج الکترومغناطیسی میباشند ولی ارتفاع موج آنها چه بسا از امواج مایکروویو نیز کوتاهتر است . این امواج احتمال دارد در برخورد با یک ماده , منعکس , منتشر یا این که جذب شود . مواد فلزی این امواج را به طور کامل منعکس می نمایند . اکثر وقت ها مواد غیرفلزی نظیر شیشه و پلاستیک امواج را از خویش عبور میدهند و موادی که روان آب میباشند مثل غذاها و چه بسا بشر , انرژی این امواج را جذب میکنند. اگر سرعت جذب انرژی یک ماده بیش از سرعت از دست دادن آن باشد، دمای آن ماده بالا میرود.
اما گر غذایتان خوب نمیشود مشکل از مایکروویو نیست بلکه مشکل از نکتههایی است که نمیدانید. لازمهٔ آشپزی خوب با مایکروویو و استفاده و تمیز کردن آن، دانستن همین نکتههاست. برخی از این نکات را بخوانید:
- با توجه به اینکه قطعات نازک سریعتر از قطعات ضخیم میپزند، توصیه میشود قطعات ناهمگون به نحوی در مایکرویو قرار گیرند که بخش ضخیم قطعه به سمت خارج سینی گردان و بخش نازک به سمت داخل باشد. بدین ترتیب، انرژی امواج مایکروویو، بیشتر روی کنارههای محفظه پخت متمرکز میشود. به طور مثال رانهای مرغ را به نحوی قرار دهید که قسمت نازک آن به سمت داخل سینی گردان و قسمت ضخیم آن به سمت خارج باشد.
- با توجه به اینکه مواد غذایی به طور طبیعی برای گرم کردن یا طبخ آب کافی دارند تنها مقدار کمی آب اضافه کنید. این امر زمان پخت را کاهش داده، ویتامینها و مواد معدنی مواد غذایی را حفظ میکند.
- برای یخزدایی مواد غذایی نگهداری شده در فریزر، از قابلیت یخ زدایی اتوماتیک مایکروویو خود استفاده کنید. اگر مواد غذایی در یک یخچال برفکدار منجمد شدهاند ابتدا برفک رویه خارجی را با یک برس پاک کنید. برای ترکیب اصلی غذا (مثل گوشت و ماهی) در دو مرحله عمل کنید. به طور مثال اگر میخواهید عمل یخزدایی را در ۶ دقیقه انجام دهید، مایکروویو را ابتدا برای ۳ دقیقه برنامه ریزی کنید و بعد از زیر و رو کردن قطعه دوباره روند یخزدایی را پی بگیرید کنید.
منبع: سایت زنیبل
قسمتهای
- ۹۷/۱۰/۰۶
اگر بتونى همیشه وبطور مداوم رو به آینده گام کوچک بردارى
روزى میرسه که به رویاهات برسى ……!